Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι σχεδιαστές μας

Carl Hansen & Søn

Η δανέζικη εταιρεία κατασκευής επίπλων Carl Hansen & Søn και η DUX μοιράζονται μια κοινή παράδοση για την κατασκευαστική και σχεδιαστική αρτιότητα. Μαζί είχαμε την ευκαιρία να αναδημιουργήσουμε ένα καταπληκτικό κρεβάτι που σχεδίασε η Børge Mogensen στα τέλη της δεκαετίας του '50. Η δεξιοτεχνία φαίνεται στα πάντα, από το στρώμα μέχρι το ξύλινο πλαίσιο που διαπερνά το σχεδιασμό, προσφέροντας άνεση σε ένα κρεβάτι που πρέπει να δοκιμάσετε.

Όπως η DUX, έται και η Carl Hansen & Søn είναι μια οικογενειακή εταιρεία με μακρά παράδοση αφοσιωμένης και όμορφης δεξιοτεχνίας. Η επιθυμία μας ήταν πάντα να μπορέσουμε να εξοπλίσουμε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.  Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάσαμε ένα κρεβάτι. Με την προσθήκη του κρεβατιού, μπορείτε να εξοπλίσετε υπνοδωμάτια και ολόκληρα δωμάτια ξενοδοχείων με τη συλλογή μας, ειδικά με τη συλλογή από έπιπλα Børge Mogensen, τα οποία είναι μοναδικά.

Knud Erik Hansen, CEO of Carl Hansen & Søn

Η ιστορία του Carl Hansen

Στη δεκαετία του 1950, ο Børge Mogensen σχεδίασε μια συλλογή για την Carl Hansen & Søn που περιελάμβανε ένα κρεβάτι. Το 2020, αυτή η συλλογή που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, ανακαλύφθηκε ξανά στα πλούσια αρχεία της εταιρείας σχεδιασμού της δανέζικης εταιρείας. Η Carl Hansen & Søn επικοινώνησε με την DUX και ξεκίνησε η συνεργασία. Το στρώμα DUX CH18 έχει σχεδιαστεί ειδικά για να συμπληρώνει την άνεση του κρεβατιού. Η δεξιοτεχνία της Carl Hansen & Søn σε συνδυασμό με την άνεση της DUX έχει ως αποτέλεσμα ένα τέλειο κρεβάτι. Το κρεβάτι διαθέτει πολλές από τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του Børge Mogensen, όπως οι ορατές και όμορφα γαλβανισμένες γωνίες που απαιτούν εξαιρετική ακρίβεια και προσεκτική δεξιοτεχνία.

Η εστίαση του Børge Mogensen στη δημιουργία σχεδίων που διαρκούν για πολλές γενιές είναι εμφανής και στο κρεβάτι, το οποίο έχει έναν στιβαρό σκελετό από συμπαγή βελανιδιά και ορθογώνια και κυλινδρικά μαξιλάρια με λουράκια σε βασικό δέρμα, που ολοκληρώνουν το σχέδιο. Το στρώμα DUX διαθέτει πυρήνα ελατηρίων που αναπτύχθηκε ειδικά για τη συνεργασία. Το στρώμα πωλείται μόνο μαζί με το BM0555 της Carl Hansen & Søn. Το κρεβάτι διατίθεται και με τρία ακραία σετ για χρήση ως συνδυασμός καναπέ και επιπλέον κρεβατιού.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ Børge Mogensen (1914-1972) ήταν πρωτοπόρος στο δημοκρατικό σχέδιο και γνωστός ως «ο σχεδιαστής του λαού» – εν μέρει λόγω της ενδιαφέρουσας προσωπικότητάς του, αλλά και επειδή πάντα σχεδίαζε οικονομικά έπιπλα ποιότητας. Ο δημοκρατικός σχεδιασμός του Mogensen περιλάμβανε απλά και λειτουργικά ξύλινα έπιπλα, με ήρεμη αισθητική και ισχυρή κατασκευή από υλικά υψηλής ποιότητας.

Έπιπλα DUX σχεδιασμένα από τους Carl Hansen & Søn

Άλλοι σχεδιαστές DUX

Bruno Mathsson

Με τα εξαιρετικά σχέδιά του και την έμφαση στην άνεση και την ποιότητα, ο Bruno Mathsson δημιούργησε κλασικά έπιπλα που απολαμβάνουν γενιές. Κανείς δεν έχει ασκήσει μεγαλύτερη επίδραση στη μοντέρνα σουηδική σχεδίαση επίπλων από τον Mathsson.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Norm Architects

Η δανέζικη εταιρεία σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής Norm Architects είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στούντιο της Δανίας, γνωστά για την αρχιτεκτονική, τους εσωτερικούς χώρους και τον βιομηχανικό σχεδιασμό με βάση την απλότητα, την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τη διαχρονικότητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Portrait of the architectural partnership Claesson Koivisto Rune

Claesson Koivisto Rune

Αυτό το παγκοσμίου φήμης εργαστήριο αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού αποτελείται από το εξαιρετικό τρίο των Σουηδών σχεδιαστών, Mårten Claesson, Eero Koivisto και Ola Rune. Τα έπιπλά τους δημιουργήθηκαν από διεθνείς επιρροές και μια κομψή γλώσσα σχεδιασμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ