Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο μύθος του σκληρού κρεβατιού

Ξέρετε γιατί σας είπαν ότι ο ύπνος σε ένα σκληρό κρεβάτι σας κάνει καλό; Ιστορικά τα στρώματα ήταν κατασκευασμένα από υλικά συμπίεσης. Αυτό προκαλούσε τη χαλάρωση των στρωμάτων στο μεσαίο τμήμα τους, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αναγκάζονται να κοιμούνται σε θέση αιώρας. Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι παραπονούνταν για πόνο στην πλάτη και τον αυχένα και ως θεραπεία τους έλεγαν να τοποθετούν μια σανίδα κάτω από το στρώμα για υποστήριξη. Έτσι, γεννήθηκε ο μύθος του σκληρού κρεβατιού.

Ως αποτέλεσμα, μια σημαντική εσφαλμένη αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν στρώμα σήμερα είναι ότι νομίζουν ότι η λέξη «σκληρό» σημαίνει και υποστηρικτικό. Δυστυχώς, ένα κρεβάτι που είναι υπερβολικά σκληρό πιέζει το σώμα σας να συμμορφωθεί με αυτό ενώ πρέπει να γίνεται το εντελώς αντίθετο. Ένα σκληρό κρεβάτι δεν δημιουργεί μόνο σημεία πίεσης που μπορούν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία αλλά και καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ευθυγράμμιση της σας στήλης σας.

Ένα πολύ σκληρό στρώμα δεν επιτρέπει στους ώμους και τους γοφούς σας να βυθιστούν. Αυτό θα λειτουργεί συνεπώς κόντρα στο σώμα σας, κάνοντας τους ώμους και τα ισχία σας να λυγίζουν προς τα μέσα, αναγκάζοντας τη σπονδυλική στήλη σας να παίρνει μια αφύσικη θέση. Η πίεση που προκύπτει μπορεί να δημιουργήσει έντονη πίεση στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, ιδιαίτερα στην οσφυϊκή περιοχή όπου η σπονδυλική στήλη συναντά το πυελικό οστό.

Αντίθετα, ένα πολύ μαλακό στρώμα δεν παρέχει επαρκή στήριξη. Το σώμα σας καταλήγει σε μια θέση αιώρας, προκαλώντας ξανά παγίδευση στους ώμους και τους γοφούς σας, με αποτέλεσμα την κάμψη της σπονδυλικής σας στήλης. Όπως και στο σκληρό κρεβάτι, αυτή η καμπυλότητα δημιουργεί πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης σας και μπορεί να διατηρήσει τους μύες σας σε ένταση όλη τη νύχτα προκειμένου να προστατευτεί η σπονδυλική στήλη.

Εισαγωγή στο θρυλικό κρεβάτι DUX από τη Σουηδία. Στόχος κάθε κρεβατιού DUX είναι η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης με στόχο την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη και την ομοιόμορφη κατανομή του βάρους σας για τη μεγιστοποίηση της κυκλοφορίας. Κάθε εξάρτημα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη σωστή στάση ύπνου. Αυτή η θέση είναι δυνατή μόνο εάν το κρεβάτι σας έχει περιγράμματα και υποστηρίζει το σώμα σας σε όλο του το μήκος με τρόπο που να επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να ξεκουράζεται σε φυσική θέση, χαλαρά κατακόρυφα προς τα ισχία και τους ώμους σας. Ο μόνος τρόπος για να μπορεί η πλάτη σας να χαλαρώσει πλήρως είναι όταν η σπονδυλική σας στήλη στηρίζεται σε αυτή τη θέση.

Επίσης, καθώς δεν υπάρχουν δύο πανομοιότυποι τύποι σώματος, τα κρεβάτια DUX έχουν πολλαπλές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το επίπεδο στήριξης στους ώμους, την πλάτη και τα πόδια σας, ανάλογα με τον τύπο σώματος, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Αυτό δίνει δυνατότητα δύο άτομα με σημαντικά διαφορετικό σωματότυπο να μπορούν να προσαρμόσουν τη δική τους πλευρά. Και εάν οι ανάγκες σας αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου λόγω εγκυμοσύνης, τραυματισμού ή ηλικίας, μπορείτε να προσαρμόσετε το κρεβάτι σας ανάλογα.

Με κρεβάτι DUX δεν χρειάζεται πλέον να συμβιβαστείτε στο θέμα της άνεσής σας.

Νιώστε τη διαφορά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βιώσετε το κρεβάτι DUX από τη δοκιμή του στην πραγματική ζωή. Βάλτε κάθε αμφιβολία για ύπνο. Βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα και δείτε το και μόνοι σας.

Εύρεση καταστήματος

Σχετικά