Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κληρονομιά DUX

Το DNA μας

Τα συστήματα ύπνου υψηλής απόδοσης DUX είναι το αποτέλεσμα σχεδόν εννέα δεκαετιών έρευνας και δοκιμών. Τέσσερις γενιές της οικογένειας Ljung φιλοδοξούν να παράγουν τα πιο άνετα και τεχνολογικά προηγμένα κρεβάτια στην αγορά. Οι σουηδικές ρίζες αντανακλούν την υψηλότερη ποιότητα και τη μακρόχρονη παράδοση. Η αυξημένη άνεση, οι επιδόσεις και η μακροβιότητα αποτελούν τους στόχους της DUX από την αρχή. Η τεχνολογία μας λειτουργεί... και έχουμε την ιστορία που την αποδεικνύει.

Μια μεγάλη ιστορία, εν συντομία

Μια κρύα νύχτα στο Σικάγο

Το 1924, ο Σουηδός σοκολατοποιός Efraim Ljung έμεινε σε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Σικάγο και γοητεύτηκε από το πόσο άνετο ήταν το κρεβάτι. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι, άνοιξε προσεκτικά το στρώμα για να ανακαλύψει τα εύκαμπτα ελατήρια στο εσωτερικό.

Από σοκολατοποιός, κατασκευαστής κρεβατιών

Όταν επέστρεψε στη Σουηδία, ο Efraim μετατόπισε το επίκεντρο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας και ξεκίνησε να αφιερώνει όλον τον χρόνο του σε πειράματα με ευέλικτα χαλύβδινα ελατήρια διαφόρων αντοχών και διαφορετικής ελαστικότητας. Δημιούργησε την DUX και άρχισε να κατασκευάζει στρώματα στο Μάλμε το 1926. 

 

Από τοπικό σε παγκόσμιο επίπεδο

Στις ΗΠΑ, η ιστορία της DUX εκτείνεται στο 1977 με το άνοιγμα χώρου επιδείξεων και γραφείων στη Νέα Υόρκη.

Δέκα χρόνια αργότερα, η DUX παρουσίασε την ιδέα μάρκετινγκ DUXIANA στην Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οικογενειακή υπόθεση

Πάνω από 90 χρόνια και η premium σουηδική μάρκα εξακολουθεί να είναι 100% οικογενειακή ιδιοκτησία. Τα τέσσερα δισέγγονα του Efraim Ljung, οι Henrik, Charlotte, Anders και Oscar ανέλαβαν πρόθυμα τον ρόλο του Efraim, διευθύνοντας επιδέξια την εταιρεία στον δρόμο που χάραξαν οι πρόγονοί τους.