Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι σχεδιαστές μας

Norm Architects

Οι Norm Architects με έδρα την Κοπεγχάγη ιδρύθηκαν το 2008. Η πολυτάλαντη ομάδα ασχολείται με επαγγελματικούς εσωτερικούς χώρους, οικιακές αρχιτεκτονικές δομές και βιομηχανικό σχεδιασμό, καθώς και με φωτογραφία, γραφικά και καλλιτεχνικές οδηγίες.

Η συνεργασία μας με τους Norm Architects ξεκίνησε στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Στοκχόλμης το 2019, όταν δημιουργήσαμε από κοινού την έκθεση «Into the Light». Κατά τη διάρκεια της συμβολής τους στην επιμέλεια της έκθεσης, δημιούργησαν το μινιμαλιστικό και προσαρμόσιμο κεφαλάρι Anna, το οποίο ήταν υποψήφιο στα Design Awards του περιοδικού Bolig Magasinet στην κατηγορία «Έπιπλο της χρονιάς» για το 2020.

Η ιστορία της Norm Architects

ΤΟ 2020, ΤΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟσχεδιασμού και αρχιτεκτονικής Norm Architects έφερε νέα ζωή στην εμβληματική καρέκλα Domus κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Σχεδιασμού της Στοκχόλμης. Δύο καρέκλες επανασχεδιάστηκαν και πλέον συνοδεύονται από ένα νέο υποπόδιο και ένα πλαϊνό τραπέζι. Η Norm Architects ιδρύθηκε στην Κοπεγχάγη το 2008 από τους Jonas Bjerre-Poulsen και Kasper Rønn. Από τότε, η εταιρεία έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή στούντιο της Δανίας, γνωστά για την αρχιτεκτονική, τους εσωτερικούς χώρους και τον βιομηχανικό σχεδιασμό με βάση την απλότητα, την ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τη διαχρονικότητα. Όταν η DUX προσκάλεσε την Norm να αναζητήσει και να αντλήσει έμπνευση μέσα από το αρχείο μας για μια νέα συλλογή, το στούντιο εστίασε στις καρέκλες Domus. Αυτές οι καρέκλες, η μία από ξύλο και η άλλη από χάλυβα, σχεδιάστηκαν αρχικά από την Alf Svensson για το H55, τη Διεθνή έκθεση Ελσίνκι του 1955.

Η DUX ζήτησε από τη Norm να επιλέξει μια συλλογή κλασικών κομματιών που θα ταιριάζουν εξαιρετικά σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. «Αποφασίσαμε να επιλέξουμε τις Domus ως το πλέον κατάλληλο προϊόν για τη Norm», λέει ο Jonas Bjerre-Poulsen, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής. «Οι καρέκλες αυτές έχουν κομψές αισθητικές λεπτομέρειες που ταιριάζουν με την υπάρχουσα συλλογή DUX και προσφέρουν την καλύτερη άνεση. Είναι εύκολο να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε υπνοδωμάτιο ή καθιστικό.» Η Norm έχει διατηρήσει και αναπτύξει το σχεδιασμό. Πρόσθεσαν ψάθινα καθίσματα, προσάρμοσαν τις διαστάσεις και αντικατέστησαν τα υλικά που χρησιμοποιούνταν. Έχουν επίσης σχεδιάσει ένα τραπέζι και ένα υποπόδιο κατασκευασμένο από συμπαγή βελανιδιά με λάδι κεριού, για να ταιριάζουν τέλεια με τις καρέκλες. Ακόμη και το μινιμαλιστικό κεφαλάρι Anna από βελανιδιά και ύφασμα διαθέτει νέο σχεδιασμό.

Είναι πραγματικό προνόμιο να μπορείς να εξερευνήσεις την ιστορία μιας μάρκας όπως η DUX και να μελετήσεις τα κλασικά της κομμάτια. Είναι σχεδόν ένας εθνικός θησαυρός της Σουηδίας. Και, φυσικά, το να συμβάλλεις στο μέλλον είναι επίσης υπέροχο!

Katrine Goldstein, CEO της Norm Architects

Έπιπλα DUX σχεδιασμένα από τη Norm Architects

Άλλοι σχεδιαστές DUX